Lediga objekt

Går du och funderar på att köpa ett nybyggt hus? Då har du hamnat rätt. Det finns flera fördelar och möjligheter med att bygga ett helt nytt hus, du slipper gå i renoveringstankar och kan njuta av ditt nya boende. Vid nybyggnation erbjuds du även i ett tidigt skede att kunna påverka interiören och materialvalen för att det ska passa din stil. Du får välja kakel, köksutrustning och i viss mån även planlösningen för dina behov. Våra nybyggda hus byggs med en tätare konstruktion, bättre isolering och tjockare väggar för att minska energianvändningen och effektivisera boendemiljön.

 

Svärdsklova

I en naturskön skärgårdsmiljö bygger vi i samarbete med Asante åtta fritidshus av hög kvalitet och med stort fokus på arkitektur och hållbarhet. Byggnaderna erbjuder ett modernt fritidsboende med 45 kvm BOA (inkl. Attefallstillbyggnad) och 18 kvm BIA.


Byggnaderna placeras varsamt i naturen, upplyfta på pålar för optimal utsikt mot vattnet. Tomterna bevaras som naturtomter med vackra granitgrå klippor, tallträd och skärgårdsväxtlighet.


Husen byggs av massivträväggar (MHM-väggar) med obehandlat trä helt utan kemikalier. För denna diffusionsöppna konstruktionsmetod krävs inga ångspärrar, vilket gör att husen andas på ett naturligt sätt. Den massiva träkonstruktionen har också höga isoleringsvärden och en större värmelagringsförmåga än andra byggsystem.


Fasaderna är i träpanel vars ytskikt bränns för att få den karaktäristiska svarta färgen. Detta är en uråldrig japansk teknik kallad Shou Sugi Ban, som skapar ett i princip underhållsfritt skydd och ett vackert ytskikt. Taken kläs med sedumgräs för att addera grönska till området.


Kök och vardagsrum kombineras i en öppen planlösning med dubbel takhöjd över vardagsrumsdelen. Ett stort skjutdörrparti vänder sig mot vattnet och skapar utblickar och släpper in rikligt med dagsljus. Ovanför köksdelen finns ett sovloft med plats för 1-2 sovrum. Det finns också möjlighet att bygga till ett sovrum genom en så kallad Attefallstillbyggnad.


Alla hus har en balkong som vetter mot vattnet, och en uteplats vid entrén. Möjlighet finns att utöka och anpassa balkong och terrass efter specifika önskemål, behov och landskapets förutsättningar.

 

Läs mer om projektet hos SkandiaMäklarna Nyköping

 

Presentation i PDF-format.